Veelzijdig

5 sep 2023 | Algemeen, Coaching

“Jeetje, wat ben jij een bezige bij! Zit jij wel eens stil? Echt hoor, ik word al moe als ik al die activiteiten van jou langs zie komen op sociale media. Moet jij het niet rustiger aan doen? Je bent ook altijd zó enthousiast. Duikt meteen ergens in. Focus Bianc, dat is goed voor je.” OMA’s all over the place.

Niet mijn eigen oma…nee die heb ik inmiddels allang niet meer. Maar Ongevraagde Meningen en Adviezen van mensen in mijn omgeving. Vanuit de beste bedoeling en het beste met mij voor hebben. Grappig eigenlijk. Want tijdens iedere leiderschapstraining leer ik altijd als eerste dat je OMA thuis moet laten. En ja, ook ik laat mij echt nog wel eens verleiden tot dit soort adviezen. Wat is dat toch? Dat we de ander graag van een advies of mening willen voorzien?

Maar goed. Terug naar de stemmetjes die mij vertellen wat het beste voor mij is. Stemmetjes vanuit mijn omgeving. Die vervolgens weer stemmetjes in mijzelf oproepen. “Is het waar? Ben ik zo’n bezige bij? Houd ik niet van stilzitten?” Ja, dat is zeker waar. Als je mij inmiddels een beetje kent, dan ben ik inderdaad niet iemand om stil te zitten en al helemaal niet om stil te staan in mijn groei en ontwikkeling. Ik ben altijd in beweging. Op zoek naar uitdaging, nieuwe dingen ontdekken, nieuwe wegen inslaan en ja…altijd met de blik op de toekomst. “Is dat dan slecht?” vraag ik mijzelf af.

Ook nu, in een periode waarin mijn klus stopt en ik nog even niets anders heb. Waarin ik aan het onderzoeken ben waar ik nu het meest blij van word. Wat voor soort baan ik ambieer en of dat dan vast of interim mag zijn. Voel ik dat ik écht niet blij word van stilstaan.

“Pfffff”, ik word er lichtelijk ongedurig van. En toch weet ik dat het zo nu en dan goed is. Stilstaan wil niet per definitie zeggen dat ik niets hoef te doen, er geen beweging is. Alleen is die beweging misschien niet zoals ik dat direct zou bedenken. Ga ik niet meteen ‘meters’ vooruit, maar is beweging op dit moment meer onderzoeken. Voelen waar ik van aanga, gesprekken voeren om te ontdekken welke rol, functie, baan het beste bij mij past. In wat voor soort omgeving dit dan is. Voor een heel groot deel weet ik heel goed wat ik wil. En dat is in ieder geval vooruit. Niet achteromkijken maar mijn pad verder vervolgen.

En ja, daarbij hoort ook verschillende activiteiten doen. Ik ben nu eenmaal een levendig type. Voel mij rijk als ik mijzelf op allerlei vlakken kan uitdagen. Ik mijn creatieve kant en mijn leiderskant mag laten bruisen. Diepgaand en open gesprekken mag voeren. Niet hoef te focussen op maar één ding, één rol of functie. Maar meerdere talenten van mijzelf mag laten floreren. Dan leef ik echt. Dus, nee ik ga het niet rustiger aan doen. Niet stilzitten of stilstaan maar blijf doen waar ik blij van word. Levendig, rijk, verreikend, diepgaand, open en bruisend leef ik mijn leven. Veelzijdig!

Nieuwste inspiratie