SCHATERdag

15 mrt 2023 | Algemeen, Coaching, Coaching

Hey, pssst. Hallo, dag. Nee niet zomaar een dag, ik ben SCHATERdag! Ik hoor je wel denken, dat is vast een typefout. Dat moet toch gewoon zaterdag zijn? Nou, echt niet! Zaterdag is zóóó 2022. Nee hoor, ik ben een echte SCHATERdag. Heerlijk de hele dag door schater ik mij rot. Tot de tranen over mijn wangen bungelen, zo hard kan ik schateren. Van het lachen, gewoon omdat ik plezier heb in het leven. Van heerlijk buiten genieten, van de zon of ja, zelfs als ik hard tegen de wind in loop of fiets kan ik het uitschateren van de pret.

Met mijn vriendjes, DANSdag en VRIJdag maak ik de grootste lol in de week. Want ja, naast schateren vind ik het ook heerlijk om te dansen. Op de muziek in de woonkamer, mij lekker even losschudden. Op de dansschool tijdens de tapdansles, gewoon in een gezellige kroeg of bar en dan vind ik het helemaal gezellig als ook ZINGdag van de partij is. Die sluit dan zo mooi het feestje met prachtige noten.

En schateren dat ik dan doe joh! Dan lig ik vaak helemaal dubbel. Dan komt er natuurlijk niks van al die pasjes die ik moet leren. Die zijn soms zo ontzettend moeilijk. Dan lig ik letterlijk met mijn benen in de knoop. Ja, dan kan ik niet anders dan het uitschateren in de danszaal. Gelukkig worden mensen om mij heen daar alleen maar vrolijk van en nodig ik ze uit om mee te schateren. Echt hoor, van dat schateren word je super blij. Komt er een soort geluksstofje los in je hersenen. Je weet wel, endorfine (pff best een moeilijk woord). Ze noemen het ook wel de ‘feel good drug’. Net zoiets als met chocola. Je kan natuurlijk ook gewoon heel veel chocola eten, maar dat is dan misschien wat minder goed voor je lijf. Met schateren oefen je ook meteen je buikspieren. Als ik als SCHATERdag lekker aan de slag ben dan voel ik dat wel hoor. Dan heb ik behoorlijke spierpijn van al dat geschater. Nou, twee vliegen in één klap dus.

Wat ik ook heel fijn vind om te doen, is lekker wandelen in de natuur. Zo nu en dan even vrolijk huppelend en schaterend door de velden en bossen. Ik word dan wel eens nagekeken door mensen die daar ook wandelen. Mensen die heel hard mee gaan schateren maar ook mensen die dan zo’n frons in hun gezicht krijgen. Dan zie je ze denken, wat doet zij nou? Wie gaat er nu in haar uppie buiten huppelen en schateren? Ha, daar trek ik mij dan lekker niks van aan! Het is mijn dag, dus schater een eind weg. Niemand die mij wat kan maken. Dat heb ik geleerd van mijn lieve vriend VRIJdag. Die voelt zich altijd zo vrij als een vogel. Niks of niemand die hem stoort. Doet waar hij zelf zin in heeft, vrij zonder oordeel of mening naar de buitenwereld. En trekt zich van die buitenwereld totaal niets aan. Fijn hoor als je zo vrij kan leven. Dat heb ik niet altijd. Ik kan mij nog wel eens druk maken om wat een ander van mij vindt. Ook wil ik het altijd goed doen, dus dan doe ik extra hard mijn best. Ik kan wel eens te hard schateren. Dat vinden mensen dan niet fijn, dat merk ik dan natuurlijk wel. Dan gaan ze mij opeens uit de weg of hebben ze een mening. Of ik dan wat minder wil schateren, wordt er dan gevraagd. Tja, en dan voel ik mij wel eens afgewezen. Dat is dan niet zo’n fijn gevoel. Maar gelukkig heb ik dan mijn hele fijne vrienden, DANS-, VRIJ- en ZINGdag. Die helpen mij dan weer om met beide benen op de grond te staan. Om de wereld van een andere kant te bekijken, het er even uit te dansen, zingen en uiteindelijk schateren zij heel hard met mij mee.

Laatst maakte ik een filmpje over mijn schatermomenten. Want, schateren is echt zo fijn. Het lucht echt zo ontzettend op als ik mij even iets minder vrolijk voel. Dus, schater jij gezellig met mij mee? Dan kunnen we er samen een heel SCHATERconcert van maken. Ja!! Dat lijkt mij echt een goed idee. En als we dan heel goed zijn, komen we misschien wel in het theater. Dan nodig ik mijn vrienden DANS-, en ZINGdag ook uit. Die kunnen er dan bij ondersteunen met een mooie dans en een lied. Ik heb er nu al zin in en ga vast lekker oefenen met schateren. Tot SCHATERs!

Nieuwste inspiratie