“Put on your orange shoes”

10 aug 2023 | Algemeen, Coaching

Whoehoeeee!!!! Kijk ons vliegen, kijk ons gaan! Whoooeeeeheeee! Wat een uitzicht. “Hallo daar beneden!! Ja, hier boven…kijk maar omhoog, dan zie je ons vliegen en zweven. Met ons neus in de wolken! Zo heerlijk. Hoppekee, voetjes van de vloer en gaan met die banaan. Als een raket de lucht in. Geweldig!

Hier voelen we ons licht, met zachte tred wandelen door het wolkenlandschap. Geen zwaar gedoe, gewoon heerlijk luchtig. Meedeinen op de golven van de wind. Recht zo die gaat. En ondertussen genieten we van alle prachtige landschappen die onder ons voorbijgaan. Schitterende natuur, mooie steden en ja mensen ook heel veel mensen. Daar kunnen we hiervandaan zo eens een beetje op neerkijken. De wereld van bovenaf beschouwen. Goh, dan zijn die mensen toch wel heel klein hoor. Net krioelende mieren.

Ha kijk, daar is Bianca. Ja, die wil ook wel eens met haar hoofd in de wolken lopen. Als dat gebeurt, dan zit ze in een flow. Dan gaat alles vanzelf, lekker licht en luchtig. Dansend op de wolken, met haar knal oranje schoenen aan. “Joehoe….hier ben ik, roept orange. Ik hang gezellig tussen mijn vriendinnetjes”. Hoppa….orange maakt ondertussen een heuse luchtkoprol. “Het is hier één groot speelparadijs!!!!

Zeg, Bianca”…roept orange naar beneden. “Je mag meespelen hoor! Dat is goed voor je! Blijf je lekker jong van en vooral uit je hoofd.” Want ja, Bianca heeft nog wel eens de neiging om in haar hoofd te kruipen. Dan gaat ze wiebelen. Staat ze opeens niet meer zo stevig met haar voeten in één van ons. Is er geen dansen en spelen meer bij. Nee, dan verkrampt ze een beetje. Weet ze het opeens even niet meer. Niet waar ze van is, waar ze blij van wordt, wat ze wil…en ja, wordt ze zelfs een beetje doelloos. Nou en dat moeten we niet hebben hoor, een doelloze Bianca. Daar worden wij ook niet vrolijk van, want dan blijven wij maar een beetje in de kast. Is er geen lol te beleven. Niks zweven in de lucht of huppelen in het gras. Nee, dan staan we stil…donker om ons heen. Poeh, om chagrijnig van te worden. Nou, geef ons maar een gezellige, speelse, vrolijke en kleurrijke Bianca. Die weet wat ze wil. Die met haar beide voeten stevig op de grond staat, met één paar van ons kleurrijke setje aan haar voeten. De neus in de wind, recht zo die gaat met stevige pas haar eigen weg volgt. Langs reuze wolken, die ze resoluut beklimt. Recht op haar doel af! Want ja, dat is Bianca…met beide benen op de grond. Niks zweverigs aan, what you see is what you get! Haar enige handicap is dat ze af en toe in haar hoofd kruipt. “Dus…put on your orange shoes en go with the flow!! Luister naar je lijf, je innerlijk kompas en dans, huppel, spring, dwars door alle wolken, recht op je doel af!”

Nieuwste inspiratie