“De oersaaie vergeving van de stilstaande vuurvogel”

13 nov 2023 | Algemeen, Coaching

Gisteren vloog ze nog. Krachtig, dynamisch, vol actie, passie en vuur. Recht op haar doel af. Precies wetend waar ze naar toe wil, wat haar bestemming is. Mensen bewonderen haar altijd om haar kracht, haar diepe kleurrijke verschijning. Haar duidelijkheid en energie. Aanstekelijk zoals die altijd werkt op anderen.

De ‘oeh’s en ‘aaah’s’ weerkaatsen zodra zij in de lucht verschijnt. Zwevend, dansend op de kadans van de wind. Camera’s met superzoom lenzen worden tevoorschijn gehaald om haar prachtige verschijning vast te leggen.

Met die kracht, prachtige kleuren, haar aanstelijke energie, weet ze mensen te raken. Te ontroeren, te vérleiden om hun talenten te zien en te koesteren. Om in beweging en in actie te komen, op reis te gaan naar een (nieuwe) mooie bestemming. Hun droom en verlangen te leven. Net als zij…tot vandaag.

Vandaag is het anders. Stil. Er is geen beweging, geen actie, geen aanstekelijke energie. Haar kleuren vallen samen met de grijzige wereld buiten. Als een kameleon gaat ze op in het herfstige tafereel. Één met de oersaaie, miezerige buitenwereld.

Saai, oersaai! Dat is precies zoals het voelt. Stilstaan, voelt tegenstrijdig aan wie zij ten diepste is. En toch ze weet dat ze, ondanks haar verlangen naar licht, beweging, vooruitgang, nu eerst iets anders te doen heeft. Naar binnen keren, alle gevoelens die in haar leven aankijken. Voelen, doorleven waar ze blij van wordt. Wat haar echte droom, verlangen en bestemming is. Ze voelt dat ze er heel dichtbij is. Ze kan het bijna proeven, ruiken, voelen, aanraken. De afgelopen tijd heeft ze alle seizoenen doorleeft. Obstakels die op haar pad kwamen overwonnen. Geleerd om haar schitterende, intense, kleurrijke verschijning te omarmen. Maar ergens mag ze het van binnen nog meer voelen. Met zachtheid en vergeving naar zichzelf kijken. En ja, dat vraagt om stilstaan. Het leven aankijken, zichzelf aankijken. Zien wat een prachtige vuurvogel ze is. Oersaai, stilstaan. Maar super nodig en waardevol.

Want morgen…dan vliegt ze weer. Kleurrijk, krachtig, dansend, stralend, op weg naar die prachtige bestemming aan haar horizon.🔥

Nieuwste inspiratie