Vertrouwen, kennis en wijsheid in jouw ZELF

19 mei 2023 | Algemeen, Coaching, Coaching

Hip, hup, hip…op het hek, in het gras, een paar hupjes voor je uit. Kijk, kijk…ik kom je een boodschap brengen! Misschien vind je mij helemaal niet zo’n mooi beest, maar toch…kijk maar eens goed. Ik heb echt hele mooie eigenschappen. Ik ben dan wel zwart-wit, of eigenlijk eerder metallic regenboogachtig en wit, maar ben bovenal heel bijzonder. Een echte ekster! Waarom? Nou, dat zal ik je eens haarfijn vertellen!

Buiten dat ik over een heleboel kennis en wijsheid beschik, ben ik dol op glimmende dingetjes. Niet voor de heb natuurlijk! Nee, hebzuchtig ben ik zeker niet. Maar…vanuit nieuwsgierigheid. Ja, ik ben een hele nieuwsgierige vogel. Nieuwsgierig naar het onbekende. En, die tomeloze nieuwsgierigheid brengt mij heel ver. Niet altijd waar ik uiteindelijk wil zijn, maar ik zie het leven vooral als een ontdekkingstocht. Waarin ik altijd op zoek ben naar blinkende schatten, zoals mensen of situaties voor mij kunnen zijn. Dan voel ik een enorme aantrekkingskracht, verbinding soms ook wel. En ja, dan ga ik daar vol voor! Helaas stoot ik dan ook wel eens mijn snavel. Dan heb ik daar dus duidelijk iets in te leren. ‘It’s to good to be true’ en ‘niets is wat het lijkt’. Als krachtige vogel vlieg of hup ik dan gewoon weer verder, op naar een volgende blinkende schat.

Naast die kennis en wijsheid, heb ik ook een hele sterke intuïtie. Als ik daar met aandacht naar luister, voel wat het mij te vertellen heeft én er feilloos op durf te vertrouwen, weet ik welke richting ik het beste kan uitvliegen. Dan weet ik dat ik een ‘blinkende schat’ voorbij moet vliegen omdat die uiteindelijk niet voor mij is weggelegd. Dat die niet past bij mijn energie en drijfveren. Het is voor mij dus extreem belangrijk om mijn intuïtie te finetunen. Natuurlijk lukt mij dat niet altijd. Ook ik raak in situaties waarin er frustratie, verdriet of boosheid naar bovenkomt. Daar kan ik dan natuurlijk eindeloos in blijven hangen. Dat lost alleen niks op hè! Dus, blijven we niet sikkeneuren. Nee hoor, zeker niet. Dan hup ik even heen en weer: “we hebben weer een les geleerd en….doooooor!!!”

Maar afijn, de reden dat ik zo even bij jou aanwip…is eigenlijk omdat ik een boodschap voor je heb. Ja, ik zie wel dat je hard aan het werk bent. Op zoek naar jouw ware ZELF. Maar hey, jij hoeft jezelf echt niet te bewijzen hoor. Jij BENT waardevol. Gewoon zoals je bent. Alle teleurstellingen die je bent tegengekomen zijn, net als dat voor mij geldt, een les. Zie het als groei, ontwikkeling. Je hebt echt geen reden om aan jezelf te gaan twijfelen. Neem maar een voorbeeld aan mij.

Ik schaam mij niet voor mijn gedrag. Ik ga voor eerlijkheid, voor mijn ware ZELf en daar durf ik volledig voor uit te komen. Gewoon helemaal zoals ik ben, het zwart-wit in mij geïntegreerd. Mijn mooie kanten en mijn schaduwkanten. En…zoals ik al zei: “ik ben niet echt zwart-wit!” Mijn zwart is geen zwart, daar zitten allerlei regenboogkleuren in. Net zoals jouw angsten. Die zijn ook niet zwart.

Jouw angsten willen jou iets leren. Je hoeft er niet bang voor te zijn. Je bent sterk genoeg om je eroverheen te zetten. Dus, durf ze aan te kijken, ze te ontmoeten. Ze vol in het licht met nieuwsgierigheid te bekijken. Dan zul je zien dat ze niet zwart, maar juist heel kleurrijk zijn. En dat ze jou helpen om als mens te groeien. Dan heb je een enorme groei doorgemaakt en zul je voelen dat er een soort rust in jou komt. Waarbij jij kan voelen dat alles wat is, goed is!

Dus lief mens, ik kom je vertellen dat jij de wereld vanuit een ander perspectief mag bekijken. Ga er maar even bovenhangen, met je vleugels wijd gespreid. Vertrouw vanaf nu op jouw eigen ZIJN, op jouw INTUÏTIE. Want de wijsheid die jou verder brengt, zit echt al in jouw ZELF!

Nieuwste inspiratie