Een levendige fantasie!

29 nov 2023 | Algemeen, Coaching

Levendig en kleurrijk, dat is hoe mensen mij zien. Maar dat ik daarnaast ook nog een levendige fantasie heb, blijkt de laatste tijd steeds vaker. Of ik dat als kind al had? Tja, dat kan ik mij eerlijk gezegd niet zo goed herinneren. Best bijzonder dat ik daar eigenlijk niet zoveel meer van weet, hoewel er de laatste tijd wel meer herinneringen naar bovenkomen. Mooie herinneringen, dat ik als klein meisje al graag straalde. In mijn kleurrijke jurkje, mensen wilde vermaken, liedjes zingen, op het podium staan. En ja, ik zie heel duidelijk de overeenkomsten met mijn huidige ‘ik’. Kleurrijk, levendig, iemand die het leven ziet als één groot podium waar ik mag stralen en mijn kleurrijke, levendige energie mag verspreiden. Andere mensen stimuleren om te ontdekken wat hun talent is, hoe ze dit kunnen benutten, ontwikkelen én vooral hoe ze vol in hun kracht en energie mogen staan. Zichzelf laten zien, omarmen: mooi en puur, authentiek en geheel eigen-wijs.

Maar goed, ik dwaal af want we hadden het over mijn levendige fantasie. Ik ontdek meer en meer hoe mooi het is dat ik die heb. Naast het feit dat ik graag verhalen schrijf, fantasierijk maar wel met een knipoog naar de werkelijkheid, ben ik blijkbaar ook heel goed in het gesprekken voeren met mijn lijf. Ha, nu hoor ik je denken. “Huh?! Hoe dan?” Ja echt! Hele gesprekken ontstaan op het moment dat ik in de ontspanmodus ben. Wanneer ik in contact raak met mijn lijf, luistern en hoor wat mijn lichaamsdelen mij te vertellen hebben. Waar het stroomt of waar het juist even vastzit. Aangemoedigd door mijn coach die exact de juiste vragen weet te stellen, mij helpt om het contact met mijn lijft te maken en vervolgens door blijft vragen.

Zo ontstond er laatst een gesprek tussen mijn hart en mijn buik. Je kent vast wel die gezegdes als: “volg je hart!” OF “luister naar je onderbuikgevoel!”. Ja, heel leuk. Maar wat nu als die twee het niet met elkaar eens zijn? Dat gebeurde dus precies. Mijn (paarse) hart was heel duidelijk. “Volg je hart Bianc, jouw verlangen”. Wat dat verlangen is? Ja, makkelijk gezegd. Mijn verlangen om vooral samen met een mooie groep mensen te werken, ergens onderdeel van zijn. “Ja…die voel ik heel duidelijk” riep mijn hart. “Dus ga ervoor!”. Precies op dat moment begint mijn buik tegen te sputteren. “Brom, hoezo ga ervoor? Je wilt toch ondernemen? Vrij zijn? Creatief bezig zijn? Dus…wat let je?” Ja zeg, hart en buik. Lekker stel zijn jullie samen! Naar wie moet ik nu luisteren? Naar mijn hart? Of mijn buikgevoel?

Mijn hart en buik gingen samen nog een tijdje door in hun vurige discussie. Inmiddels was ik allang afgehaakt. De laatste tijd heb ik mij verdiept in Human Design. Als Manifestor Generator ben ik iemand die nieuwe dingen wil starten én ze ook wil afmaken. Alleen gaat dit nooit om één ding. Kleurrijk, veelzijdig, uitdagend, dat is waar ik blij van word. Waar ik van aan ga! Vol energie, creatief, vernieuwend. Ik ben een echte zelfstarter maar tegelijkertijd enorm van de verbinding met anderen. Dus, eigenlijk hebben mijn hart en mijn buik allebei gelijk.

Mijn hartsverlangen om samen te werken, samenbouwen aan die mooie kleurrijke toekomst, van betekenis zijn, bijdragen aan het grotere geheel. Met daarnaast ruimte voor mijn eigen-wijsheid, creativiteit, authenticiteit en kunstzinnigheid. Hand in hand, in elkaar verstrengeld. Hoezo zou ik moeten kiezen voor het één als het juist heel mooi samen kan.

Ik kies voor HART-werken én voelen of mijn buik “ja” zegt.

Nieuwste inspiratie